Не подценявайте важността на изпитните листовки

Учебен център за шофьори

Не подценявайте важността на изпитните листовки

 

Какво може да ви спъне по пътя към придобиването на свидетелство за правоуправление на МПС? Истината е, че може да се случат много непредвидени неща, които да ви затруднят. Най-често хората се провалят на теоретичната част от изпита, което може лесно да се избегне като отделите време и внимание, за да се запознаете с правилата.

 

Важни ли са изпитните листовки

 

Да, те са не просто важни, а основата на която вие трябва да докажете, че имате право да застанете зад волана. За да не се провалите трябва да сте прочели и запомнили всички важни правила и най-вече да сте ги разбрали.

 

Изпитните листовки са тези, които гарантират, че сте готови да застанете на пътя и няма да сте опасни за себе си и наред с това за останалите участници в движението. За да се случи това, както вече ви изтъкнахме трябва да се подготвите.

 

Какво трябва да направите

 

Първо трябва да изчетете всички глави в Закона за движение по пътищата и разбира се правилника за прилагането му. Едва тогава може да се пристъпи към това да започнете да се упражнявате и да решавате изпитните листовки.

 

Те са направени по специален начин, който трябва да гарантира няколко неща. Познаването на всички разпоредби е ключово. Представете си, че нямате представа какво искат да ви кажат с различните пътни знаци?

 

Това не трябва да се случва и зависи изцяло от вас. Научете значението на всички знаци, дори и тези, които може да не видите никога през живота си. Може да ги видите наистина рядко, но трябва да сте наясно какво предстои.

 

Регулирането на движението с регулировчик е още едно от нещата, за които трябва да сте подготвени, дори и да няма голяма вероятност да се случи. Изброихме ви само няколко ситуации, за които може да сте подготвени.

 

Не подценявайте ученето на теорията и ако някой ви каже, че може и без нея, трябва да сте наясно, че ви дава лош съвет. Ако имате притеснения можете да ги споделите с инструктора си. Всеки опитен професионалист ще ви изслуша и даде съвет.

 

Ако въпросът ви е дали има смисъл да решавате листовките и получите отговор „Не“ това трябва да ви алармира, че срещу вас стои човек, който няма нужните компетенции и не заслужава парите и доверието ви.

 

Ако търсите добра автошкола в София можем да ви препоръчаме да изберете AutoDrive.bg. Дори и за да изготвим тази статия се допитахме до тях, за да не ви подведем и получите възможно най-добрите съвети.

 

И за да научите не просто нещо, което подозирате, че е така, а информацията да е истински полезна ето важните точки при решаването на листовките:

 

-Прочетете закона и няма да сбъркате, ако го направите няколко пъти. Трябва да го научите, а това няма как да стане от първия път.

 

-Упражнявайте се. Може да изберете хартиен носител или електронни листовки. И двата варианта имат своите предимства. Кой ще изберете зависи изцяло от предпочитанията ви. Крайният резултат ще е един и същ и зависи изцяло от вас.

 

-Не се разсейвайте. Това означава по възможност да не решавате задачите докато пътувате в автобуса или в обедната си почивка. Отделете време в което сте максимално концентрирани и отдадени на това занимание.





{START_COUNTER}