Плюсовете на електронните винетки

Плюсовете на електронните винетки

Свикнали сме в Интернет постоянно да четем или чуваме изрази от вида на „Електронно е далеч по-добро от всичко до момента!“. Има ли някаква доза истина в тази онлайн притча, или е плод на човешката наивност, че е водещ по развитие индивид?

 

Днес ще се обърне внимание на електронните винетки, които станаха официална част от живота ни от края на 2018 г. Ерата на е-винетките допринесе за ред подобрения в онлайн системите и в ежедневието ни.

 

Според много от шофьорите, възможно най-добрата новост е тази със спирането на всякакво залепяне на винетни стикери по предните прозорци на автомобилите. Предполага се, че всеки собственик на моторно превозно средство помни мъчителните операции по отлепянето на винетката от стъклото.

 

Е, от няколко години насам със закупуване на е-винетка от Vinetki.bg вече всеки може да се наслади на лекотата на това да не живее в робство на мислите за това „Отлепих ли старата? Залепих ли новата?“ Мнението, което се изказва от по-старите шофьори, младите водачи на МПС, които не са хванали старите винетки са сериозно разлигавени от това да не мислят за залепяне на стикери.

 

Всяка монета има своите две страни

 

Когато влязоха в сила новите винетки, водачите, които имаха активни хартиени, имаха възможност да изкарат със залепени обичайни стикери на предното стъкло, което бе плюс за това, че системата е добре измислена още от пускането ѝ в сила. Обществото оцени това по много добър начин, защото бе доста изненадано, че и в България може да се случват добре обмислени неща – явление, считано за рядкост.

 

Според простата статистика само за един месец от зараждането на е-винетките в хазната са влезли над 1.3 млн. лв. със закупени 13 000 броя винетки. Хубаво качество на електронните винетки си остават и непроменените цени, което се понрави на много голяма част от обществото.

 

Възможност за конвертиране

 

Системата за електронните винетки, както и самите е-винетки можеха да се похвалят и с още нещо наред с всички плюсове. Това бе и препоръчителното конвертиране, което бе активно още в самото раждане на тази ера.

 

Всичко се коренеше в това, че за онези шофьори, които разполагаха с активни хартиени стикери, можеха да конвертират физическата винетка в електронна. Това не само улесни много от водачите на МПС, но се отчете и като огромен плюс от много от останалите институции в държавата.

 

Не е добре да се стои в миналото

 

Дали в началото на е-ерата, или днес, Vinetki.bg си остава официален и напълно оторизиран дилър на винетни стикери. Посетете страницата в Интернет и закупете своя винетен стикер, като след това забравите за всякакви тревоги, когато сте на дълъг път.





{START_COUNTER}