Застраховка Гражданска отговорност – какво покрива

Наясно сме с това, че всеки един собственик на превозно средство вече е преминал през процедурата, свързана пряко със сключването на застраховка гражданска отговорност. Това представлява договор между собственика на автомобила и застрахователят. Те е задължителна за всеки един, който притежава превозно средство. Съветваме ви едно от първите неща, за които да помислите, след като си закупите автомобил, е сключването именно на такъв вид застраховка. В противен случай бихте могли да си причините сериозни неприятности.

В статията ще се опитаме максимално подробно и в детайли да отговорим на един от най-често задаваните въпроси, свързани с това какво точно покрива застраховка гражданска отговорност. Сигурни сме, че не всеки от вас е запознат с това и знае отговора на въпроса. Вярваме, че информацията, изписана по-долу в редовете, ще задоволи до голяма степен вашето любопитство, което всъщност е нашата основна цел.

Ако ли обаче не успеем да отговорим на всеки един от въпросите, които са важни за притежателите на превозно средство, преди да сключат застраховка, то съветваме ви да посетите SmartIns.bg, където ще попаднете на изключително реномирани и утвърдени компании, в готовност да ви предложат безплатна консултация, което, на практика, улеснява значително много гражданите.

Какво трябва да знаем за самата застраховка Гражданска отговорност

Що се отнася до това какво представлява самата застраховка, то не смятаме да изпадаме в излишни подробности, а ще акцентираме най-вече върху това, че тя следва да бъде сключена между застрахователя и собственика на превозно средство. Нейната основна функция е да покрие имуществени или неимуществени щети, които са нанесени върху трети лица от автомобила, който е ваша собственост и е участвал в произшествието.

Ето защо при сключването на този договор е задължително да предоставите изключително коректни лични данни, така че в последствие да не се получи някакво недоразумение. Важно е да проверите достатъчно съсредоточено информацията, която сте изписали или продиктували, затова може да се обърнете към застрахователен брокер.

Какво трябва да знаем за покритите рискове по застраховка Гражданска отговорност

За разлика от множеството други автомобилни застраховки, където застрахователят споделя на собственика на автомобила ситуациите, при които ще обезщети пострадалото лице, то при сключването на Гражданска отговорност се покриват всички рискове. Следва да споменем, че застрахователят се приема за отговорен при всяка вреда, която изрично не е била посочена като заключение.

За да получите повече и по-подробна информация, която да граничи изцяло с коректността, то нашият съвет е да посетите SmartIns.bg, където вярваме, че всеки един от вас ще получи отговор, отговарящ изцяло на неговия въпрос.

Сключване на застраховки онлайн
Калкулатор за сравнение на оферти за автокаско https://smartins.bg/avtokasko-ceni

Как да изберем компания, с която да сключим застраховка

Изборът на компания от край време е представлявал сериозно затруднение за по-голямата част от гражданите. Не малко от тях са били в търсене на перфектната фирма, а в последствие са осъзнавали, че са попаднали на не до толкова реномиран партньор. За да не се окажете в подобна ситуация, то можем да ви посъветваме, на първо място, да бъдете достатъчно разумни и премерени.

След като сте набелязали няколко определени компании, то можете да се отдадете на кратко проучване, което ще ви помогне да вземете правилното решение. Надяваме се да сме ви били полезни и да сме успели да отговорим на вашия въпрос.https://smartins.bg/avtokasko-ceni

The following two tabs change content below.
Аналитик, имащ интереси в интернет маркетинга, психологията, търговията, seo и извличането на полезни данни от бази. Притежавам онлайн магазин за натурални хранителни добавки на компанията Аквасорс.